Zavolajte nám +421918490990 alebo +421904536141

                                     KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka

Návrh, výroba a montáž väzníkových striech a krovov.

KLIK> Zimná akcia 2024 je tu!

6 dôvodov prečo si vybrať väzníkovú strechu na novostavbu RD

Župčany 1 titulhydraulicka ruka väzník výroba3.jpg

19.02.2019 - čítané 6533x
Kvalitná strecha z drevených priehradových väzníkov je dnes čoraz populárnejšia. Dôvody ktoré rozhodli o tom, že to klasický krov je iba alternatívou ku väzníkom sú veľmi presvedčivé a hlavne overené v praxi. Pozrime sa spolu na fakty nižšie.


Vysvetlíme si najskôr pojem "klasický tradičný krov". Aby sme mohli porovnať tradičný krov s krovom ktorý je zhotovený z priehradových väzníkov musíme vedieť ako tieto konštrukcie vyzerajú a čím sa vyznačujú.

 

Tradičný krov.tradicny-krov.jpg

Je to konštrukcia, ktorá drží strechu a strešnú krytinu. Je veľmi roizšírený a môžeme ho vidieť úplne všade a na všetkých stavbách. Väčšinou ho spoznáme podľa toho, že sklon strechy je značne strmý a šikmý. okolo 35°. Strmá sedlová strecha je teda väčšinou vytvorená pomocou tradičného krovu.

Zvnútra vieme tradičný krov ľahko spoznať podľa toho, že je podopretý na nosných múroch alebo stľpoch vo vnútri stavby. Podopretie tradičného krovu je veľmi husté zhruba každé 3 metre.

 

 

 

Krov z priehradových väzníkov:zipov1-krovy-strechy-vazniky-priehradove-vyroba-hydraulicka-ruka-01.jpg

Z vonku ho vieme spoznať rýchlo podľa značne nižšieho sklonu strechy. Najčastejšie okolo 22°. Avšak oveľa nižšie sklony striech až úplne ploché sú pre väzníkovú strechu typické.

Zvnútra vieme väzníkový krov spoznať podľa toho, že nieje podopretý vo vnútri stavby žiadnymi stĺpami ani nosnými múrmi.

KLIK HERE

Potrebujem ponuku "strechy na kľúč"


 

 

Väzníkový krov, ale aj krov tradičný si na vašej stavbe určite splnia svoju úlohu úplne rovnako. Budete mať strechu nad hlavou a do stavby sa nedostane voda. Konštrukcia krovu môže ale priniesť pre svojho majiteľa aj ďalšie výhody a benefity. Napríklad úložný priestor, obytné podkrovie, variabilný vnútorný priestor a ďalšie.

Ak nám teda okrem toho, že na nás neprší, záleží aj na iných výhodách je na mieste aby sme sa pozreli na dôvody obrovskej výhodnosti použitia priehradových väzníkov.

 

 

 

 


1 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

1. Veľký úložný priestor, alebo obytné podkrovie.

Zopár ľudí má ukotvený mýtus o tom, že väzníky nemôžu mať úložný priestor. Avšak pravda je taká, že takmer do každej konštrukcie vždy zakomponujeme úložný priestor. Pozrite si našu realizáciu bungalovu v Župčanoch s valbovou strechou. Je tam obrovský úložný priestor s rozmermi 2,5 x 6m čo je až 15 m2.

Tradičný krov má väčšinou podperu aj v strede pod hrebeňom strechy čo značne sťažuje využitie úložného priestoru.

 

Podkrovné väzníky sú obzvlášť výhodným riešením pre domy s obytným podkrovím. Všetky výhody väzníkov ostanú pritom nedotknuté. V tomto prípade ostáva najväčšia výhoda v tom, že na prízemí nemáte žiadne nosné múry a môžete rozdeliť priestor na izby bez obmedzenia. To samozrejme platí aj o samotnom podkrovnom priestore. Použitie tradičného krovu by vyžadovalo nosné múry a v podkrovnom priestore stĺpy, ktoré dramaticky zhoršujú variabilitu rozdelenia priestoru na izby. Väčšinou musia byť nosné konštrukcie presne tam kde ich nechceme mať.

Obytné podkrovie si v kombinácii s tradičným krovom vyžaduje takmer v každom prípade betónový strop, ktorý je podstatne drahší.

 

Záver z bodu 1: Ak chcete mať strechu s úložným priestorom, alebo obytné podkrovie, je pre vás väzníková strecha výhodnejšia kôli nižšej cene a totálnej variabilite vnútorného priestoru v dome.

 

KLIK HERE

Potrebujem ponuku "strechy na kľúč"

 


2 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

2. Strecha z väzníkov a strop v jednom.

zipov1-krovy-strechy-vazniky-priehradove-vyroba-hydraulicka-ruka-04.jpgÁno je to tak. Osadením väzníkovej strechy máme zároveň namontovanú aj nosnú konštrukciu pre strop v celom dome. Použitím väzníkov vznikne teda úspora peňazí a samozrejme aj času pri výstavbe domu.

 

 

 

 

zipov1-krovy-strechy-vazniky-priehradove-vyroba-hydraulicka-ruka-01.jpgPriehradový drevený väzník má hornú a dolnú pásnicu, ktoré sú pevne spojené výplňovou konštrukciou väzníka. Horná pásnica je v sklone strechy a spodná je vodorovná. Na ňu sa potom upevní strop.

Tradičný krov nemá v sebe konštrukciu stropu. Tá sa dorába aj platí osobitne. Je to zdĺhavejšie aj drahšie.

 

Záver z bodu 2: Investor zaplatí iba za strechu, ale získa zdarme nosnú konštrukciu pre strop. To je naozaj dobrý dôvod prečo použiť väzníkovú strechu.

 

KLIK HERE

Potrebujem ponuku "strechy na kľúč"

 


3 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

3. Zníženie nákladov na základy a nosné konštrukcie krovu.

Už sme si vysvetlili, že strecha z väzníkov nepotrebuje podperu pomocou nosného muriva alebo stĺpu vo vnútri stavby. Máme teda v dome iba nenosné priečky pod ktoré nemusíme robiť základové pásy z betónu. No a menej základových pásov znamená, že menej zaplatíme za výkopové práce aj za betón.

Keďže nepotrebujeme nosné priečky vo vnútri domu, použijeme na oddelenie jednotlivých izieb oveľa tenšie priečkové murivo. Ak obvodové murivo má hrúbku 350 mm a priečka iba 150 mm tak na každom dĺžkovom metri nosnej priečky v dome získame až 0,2 m2. Pri dĺžke nosných priečok 20 m to budú 4 m2. To je priestor s rozmermi 2 x 2metre.

Ak si zvilíme tradičný krov, bude základová doska aj nosné murivo stáť viac peňazí. Vnútorný priestor a izby budeme musieť prispôsobiť k nosným konštrukciám, ktoré sa presúvať nedajú.

 

Záver z bodu 3: Máme teda za nižšiu cenu väčší dom vďaka streche z väzníkov.

 

 

 


4 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

4. Výhodný vzhľad a tvar okapu strechy. (štablon)

zipov1-krovy-strechy-vazniky-priehradove-vyroba-hydraulicka-ruka-06.jpgTradičný krov má okap široký približne 50 -60 cm. Z dôvodu častého použitia strmého sklonu by širší okap mal za následok, že strechy by zasahovala až do okna, čo samozrejme nechceme. Avšak iba 60 cm široký okap pri dome nám nestači na to, aby sme napríklad prekryli strechou prístupový chodník.

 

Krov z väzníkov ponúka ideálne riešenie okapu. Pri šírke aj 1 meter štablon netieni okná a nieje viditeľný z okien domu. To je dosiahnuté tým, spodná vodorovná pásnica väzníka prebieha smerom von vodorovne a nie šikmo. Okapové žľaby sú preto vyššie nad oknami a my získavame viac svetla do domu a zároveň širšie prekrytie chodníka.

Konštrukcia väzníka je zároveň nosnou konštrukciou pre podbitie strechy, ktoré je potom rýchlejšie a lacnejšie spravené.

Pri tradičnom krove je podbitie strechy komplikovanejšie a pracnejšie kvôli nutnosti vytvárania kastlíkov. Tieto kastlíky pri tradičných krovoch často vyzerajú nevkusne a škaredo.

 

Záver z bodu 4: Použitie väzníkov nám umožňuje vytvoriť okap, ktorý menej tieni okná, môže byť ak potrebujeme podstatne širší a práca na podbití strechy je rýchlejšia s použitím menšieho množstva materiálu.

 

KLIK HERE

Potrebujem ponuku "strechy na kľúč"

 


5 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

5. Obmedzenie prestojov spôsobených nepriaznivým počasím pri výstavbe strechy.

Asi si poviete, že počasie nemôžme predsa ovplyvniť. To je jasné.

Väzníkový krov je prefabrikovaný výrobok. Vyrába sa v hale za každého počasia a už vyrobený krov smeruje k zákazníkovi na špeciálnom aute so žeriavom.kamenica-01-krovy-strechy-vazniky-priehradove-drevene-vyroba-montaz-rodinny-dom-preprava-nadrozmer-hydraulicka-ruka-09.jpg

Samotná montáž väzníkovéhokrovu je potom rýchlejšia. Samozrejme počas montáže väzníkov je potrebné optimálne počasie.

Výrobu väzníkového krovu je možné naplánovať dopredu. Naši klienti si často rezervujú výrobný týždeň aj niekoľko mesiacov dopredu. Týmto spôsobom sa dá predísť nežiadúcemu omeškaniu stavby.

 

Záver z bodu 5: Vyrobením väzníkového krovu v hale za každého počasia a skrátený čas montáže krovu na stavbe veľmi účinne niveluje omeškanie stavby kôli nepriazni počasia. S pomocou našej služby "rezervácia výrobného týždňa" vieme aktívne obmedziť omeškanie stavby.

 

 

 


6 dôvod prečo si vybrať krov zhotovený z väzníkov.

6. Úspora času a peňazí investora vďaka väzníkom.

Ak máte vo vašom projekte stavby nakreslený tradičný krov, vôbec to nevadí. Naše projektové oddelenie vám zdarma navrhne väzníkový krov podľa vašej požiadavky a situácie.zupcany-1-titulhydraulicka-ruka-vaznik-vyroba3.jpg

Montáž konštrukcie väzníkovej strechy na dom trvá približne jeden až dva dni podľa zložitosti tvaru väzníkov.

Oproti klasickému krovu, kde to trvá niekoľko dní je to "závratná" rýchlosť. Chcete bývať vo svojom dome skôr, alebo až potom?

Väzníkový krov sa montuje kratšie a preto je výhodnejší. Na väzníky sa spotrebuje menej dreva, čo má tiež vplyv na cenu. Strechári a pokrývači strávia na streche menej času a preto účtujú menej peňazí.

Užšie murivo je samozrejme lacnejšie ako nosné. Takto by sme mohli pokračovať ďalej.

 

Záver z bodu 6: S použitím väzníkovej strechy ušetríte náklady a dom bude dokončený skôr. To je tiež dobrý dôvod na zväženie použitia kvalitných väzníkov ktoré vyrábame vo firme Krovy -strechy s.r.o.

 

Tomáš Loy, Krovy - strechy s.r.o.

Zapoj sa do diskusie a pridaj komentár



Odošlite váš dopyt pre vytvorenie ponuky. Môžte priložiť aj súbory.

Toto sme práve dokončili

Väzníkový krov na MŠ Holčíkovce

Holčíkovce

Prezrieť referenciu
Holčíkovce_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_02.jpg

Valbová väzníková strecha s úložným priestorom na rodinný dom v Kružlove

Kružlov

Prezrieť referenciu
Titul2_Kružlov_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_06.jpg

Väzníkový krov na rodinný dom v obci Beloveža

Beloveža

Prezrieť referenciu
Titul02_Beloveža_02_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_02.jpg

Valbová strecha na rodinný dom v Bardejovských Kúpeľoch

Bardejovské Kúpele

Prezrieť referenciu
Titul2_Bardejovské_Kúpele_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_04.jpg

Valbová väzníková strecha z priehradových väzníkov na rodinný dom

Vyšná Kamenica

Prezrieť referenciu
Titul2_Vyšná_Kamenica_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_03.jpg

Drevený väzníkový krov na rodinnom dome v obci Zemplínska Široká

Zemplínska Široká

Prezrieť referenciu
Titul2_Zemplínska_Široká_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_07.jpg

Rekonštrukcia polyfunkčného domu v Pečovskej Novej Vsi

Pečovská Nová Ves

Prezrieť referenciu
Tiul_PečovskáNováVes_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_17.jpg

Sedlová strecha z priehradových väzníkov na objekt "cukrárenská výroba" na Bardejovskej zábave.

Bardejovská Zábava pri Bardejove

Prezrieť referenciu
Titul_Bardejovská_Zábava_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_12.jpg
Volajte +421 918 490 990
Táto stránka používa súbory cookies, používaním stránok súhlasíte s ich využívaním. OK