Zavolajte nám +421918490990 alebo +421904536141

                                     KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka

Návrh, výroba a montáž väzníkových striech a krovov.

KLIK> Zimná akcia 2024 je tu!

Je najlacnejšia strecha z väzníkov dobrá a kvalitná? Posúďte sami po prečítaníčlánku.

Ploské_1_čistička_krovy_priemyselná_budova_strechy_väzníky_priehradové_výroba_montáž_hydraulická_ruka_13.jpg

04.04.2020 - čítané 2212x
Pseudovýrobcovia niekedy vytvoria cenu za väzníkový krov podozrivo nízko... Má pre vás ako klienta cenu sa tým zaoberať? Alebo bezhlavo ihneď brať lebo lacno. Väzníková strecha nie je zásypový kameň. Nekvalitu väzníkového krovu za podozrivo nízku cenu pocítite buď ihneď alebo za nejaký čas. Tu sú fakty prečo.


Možno článok nebude pre vás, lebo si potrpíte na kvalitu. Avšak každému človeku môže vŕtať v hlave ako je možná situácia, keď zdanlivo ten istý krov dokáže nejaký výrobca dodať až podozrivo lacnejšie.

Časť ľudí si povie - je to krov? je. Je lacnejší a je to to isté tak to berem. Nemám predsa peniaze nazvyš.

Druhá skupina ľudí si povie - tu mi niečo nesedí. Prečo je to u tohto výrobcu také lacné? Nerozumiem tomu veď je to ten istý krov a to je ten istý výrobok a má rovnaké identické vlastnosti predsa.

Čo ak je tento dobrý a lacný väzníkový krov nekvalitný alebo menej kvalitný?

Chcem ho aj napriek tomu?

 

Odpovede na tieto otázky sa pokúsim sprostredkovať v tomto článku.

      KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka

 

1. Krov je z dreva.

Väzníkový krov nemôže byť vyrobený z obyčajného dreva. Čo to znamená obyčajné drevo? Z akého reziva má byť teda väzníkový krov vyrobený?

Väzníkový krov musí byť vyrobený z reziva ktoré je nielen stavebné ale aj konštrukčné pevnostné rezivo.

Konštrukčné rezivo je triedené rezivo do pevnostnej triedy C24 a má na každom kuse ciachu (pečiatku). Toto triedenie prebieha už u výrobcu takéhoto reziva pomocou ultrazvukových vĺn na špeciálnom prístroji, torý dokáže strom preskenovať pred aj počas porezu. Hlavne tento ultrazvukový skener hľadá hrče (senky) a praskliny (trhliny), ktoré pevnosť konštrukčného reziva oslabujú. Ručné triedenie na malých lokálnych pílach je nedostatočné a nevhodné. Pracovník by musel vedieť a poznať normu pre konštrukčné rezivo C24 a hlavne by musel mať "rontgenové oči". Ak ste boli niekedy na píle (gátri) tak viete, že je to nereálne.

Rezivo C24 je sušené v sušiarni a 4 stranne hobľované.

Konštrukčné rezivo C24 nedokáže vyrobiť väčšina malých či stredných gátrov na Slovensku. Toto rezivo sa na Slovensko dováža z rôznych krajín ako ČR, Rakúsko, Litva Švédsko a podobne.

Keďže naša firma sa zaoberá veľkoobchodným predajom severského konštrukčného reziva C24, môžete si o téme viac prečítať na tomto linku...

Komu ale predávajú rezovo všetky píly a gátre čo ich je v každej dedine niekoľko?

Tieto píly spracúvajú guľatinu a robia porez na hranoly, fošne a dosky. Vyrábajú stavebné rezivo. Toto rezivo je po poreze mokré. Z neho tesári priamo na stavbe vyrobia a zmontujú tradičný rezaný tesársky krov. Takýto krov má navrhnuté väčšie prierezy, šikmejšie sklony a je ho možné zmontovať aj z mokrého stavebné ho reziva.

Stavebné rezivo je mokré a lacnejšie v porovnaní s rezivom C24.

Konštrukčné rezivo je suché, hobľované, triedené do pevnostnej triedy C24. Zo stromu sa ho vyrobí menej a je teda kvalitnejšie a drahšie.

      KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka

 

Vieme už presne čo je to obyčajné stavebné rezivo pre tradičné krovy.

Taktiež vieme definíciu konštrukčného pevnostného reziva C24, ktoré sa používa pre výrobu väzníkov.

 

Záver z bodu č.1

1. Dôvod podozrivo nízkej ceny za väzníkový krov teda môže byť ten, že vaše väzníky váš pseudovýrobca nevyrobí z reziva C24, ale zo stavebného reziva z píly. Povie vám, že rezivo pred jeho výrobou vysušil na dvore a že ho jeho ľudia triedili ručne, vyrezávali hrče a praskliny. Ciachy a pečiatky C24 toto rezivo nemá, nevie sa nikto zaručiť za jeho pevnosť a odolnosť. Ku výrobe vás tento výrobca samozrejme nepustí. Ale je lacné. Aj väzníky sú potom lacné.

No neber to!

My vo firme Krovy - strechy s.r.o. máme certifikát pre výrobu väzníkov a každý potencionálny klient môže prísť na návštevu do našej výroby a presvedčiť sa, že kvalita reziva aj väzníkov je u nás na prvom mieste.


 

 

2. Nedodržaná technológia výroby.

To tiež spolu s technologickými zjednodušeniami môže mať za následok úsporu na nesprávnom mieste za účelom zníženia výslednej ceny pre vás. Otázkou ale ostáva, či by ste chceli, aby váš dodáveteľ niečo zľahčil a nedodržal na vašej zákazke, aby vám vyšla nižšia cena. To už potom nieje rovnaký a identický výrobok za nižšiu cenu. To už  je menej kvalitný výrobok.

Aby som bol ale konkrétny.

Certifikát a vnútorné postupy hovoria o dodržaní zhody schválenej výrobnej dokumentácie. Toto nemáte bohužial ako klient ako zistiť a overiť.

Snažte sa získať informácie o vami vybranej firme a jej reputácii. Pozrite si a overte si referencie, ktoré firma uvádza na svojej stránke. Ako na vás pôsobia predstavitelia a zamestnanci tejto firmy. Pýtajte sa na majiteľov, kľúčových zamestnancov a ich referencie a reputáciu. Má vami vybraný výrobca lacných väzníkov aj špičkových a spokojných zamestnancov? Z čoho sú títo ľudia platení a ako sú motivovaní robiť perfektnú prácu, keďže cena za väzníky je nízka a teda asi aj budžet na výplaty zamestancov bude nízky. Budú tam teda špičoví zamestnanci robiť kvalitnú prácu?

Ideálne by asi bolo porozprávať sa s existujúcim klientom firmy, ktorú ste si vybrali za dodávateľa.

 

My vo firme Krovy - strechy s.r.o. máme presnú štruktúru zamestnancov, ktorí majú rozdelené svoje kompetencie a taktiež zabehnutý systém riadenia kvality a kontroly výroby väzníkových krovov. Prídte nás navštíviť a presvedčte sa.

      KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka


 

3. Neúplné a nekompletné služby.

Ja vám dodám iba väzníky s dovozom bez montáže. (celú strechu nie)

Ja vám dodám iba vazníky s montážou. (prikrývanie nie, to vám spraví niekto iný)

Dodáme vám väzníky s montážou, ale vy si zabezpečíte dovoz aj žeriav. (to zládnete v pohode, veď áut aj hydraulických rúk je veľa)

My vám dodáme všetko s montážou, aj prikryjeme, ale vy si zabezpečíte a zaplatíte iba žeriav.

 

Ak budete niečo z toho počuť od vášho dodávateľa - tak by som na vašom mieste spozornel.

Na prvý pohľad "brnkačka" zohnať iba partiu pokrývačov, kamiónový prevoz, žeriav s hadraulickou rukou, môže byť pre vás strastiplná cesta.

Poto za komplikácie zaplatíte vašim strateným časom ale samozrejme aj peniazmi.

 

Keď vám niekto nezaručí bezstarostný priebeh a neponúkne spomínané dôležité súčasti dodávky väzníkovej strechy, tak je to samozrejme pre neho jednoduchšie a lacnejšie. Vy na to ale môžete doplatiť.

Ako presne?

Strata na dovoze:

Ak si sami zabezpečujete dovoz aj žeriav tak prídete na to, že musíte zaplatiť dvoch dopravcov tam aj späť, čo sú 4 jazdy. Pročo? Auto čo má žeriav nezoberie väzníky, lebo sú dlhé. Zoberie ich kamión, ale ten nemá na sebe žeriav a vy zapltíte druhé auto. Potom ku vykládke žeriav nepríde a vy na rýchlo zoženiete ľudí, aby to vyložili ručne. Treba 5-6 ľudí a to sú peniaze čo zaplatíte navyše. Ak vami zavolaný žeriav nestihne prácu za 1 deň, zaplatíte ďalšiu cestu tam a späť. Ak to zvládnete, tak potom môže prísť vaša partia pokrývačov a tí vám povedia, že "toto" zakrývať nebudú. (nekvalitné väzníky z mokrého dreva sú totiž krivé jak hokejky).

      KLIK HERE

   rýchla cenová ponuka

Berte iba komplexné služby a vyhnete sa tak výhovorkám typu - to spravili zle oni...

 

My vo firme Krovy - strechy dodávame aj strechy nakľúč. Máte všetko od jedného dodávateľa a nič nevybavujete na vlastnú päsť.

Dovoz a žeriav: - máme vlasné špeciálne nákladné auto so žeriavom, za ktoré platíte len jedenkrát.

Náš špeciál Mercedes Benz dovezie väzníky a rovno so žeriavom ktory mé zo sebou urobí montáž. Operátor žeriavu je aj vodič auta a je to náš kmeňový zamestnanec. Logistiku si plánujeme sami a preto vždy dodržíme termíny.

Máme vlastné partie pokrývačov, ktorí sú preškolení a podliehajú našej kontrole.

Časť sú kmeňoví zamestnenci a časť je živnostníkov. Práce nadväzujú plynulo a postupne.

Montáž väzníkov zabezpečujú naši kmeňoví vyškolení zamestnanci.

Dodržanie výkresov kotvenia a ztuženia je zaručené a je aj kontrolované.

Zabezpečíme pre vás strešnú krytinu za najvýhodnejšie ceny.

Naši obchdní manažéri sú zodpovední za to, aby bola dodávka kompletná podľa ponuky a aby nič nechýbalo. Nižšia cena na začiatku môže znamenať aj to, že si potom doplatíte chýbajúce časti dodávky. U nás to nieje možné a ponuka je pre nás záväzná a konečná.


 

Záver:

Veľmi okato nízka cena má svoj dôvod vždy. Bohužiaľ njčastejšie na to doplatí klient, ktorý si vyberie dodávateľa z podozrivo nízkou cenou bez toho, aby si detailnejšie preveril fakty.

Veľký dôraz, aký kladieme na výrobky a služby nás dostal tam kde sme.

Firma Krovy - sterchy s.r.o. patrí medzi popredných slovenských certifikovaných výrobcov väzníkových striech a krovov.

Tomáš Loy, Krovy - strechy s.r.o.

Zapoj sa do diskusie a pridaj komentár



Odošlite váš dopyt pre vytvorenie ponuky. Môžte priložiť aj súbory.

Toto sme práve dokončili

Väzníkový krov na MŠ Holčíkovce

Holčíkovce

Prezrieť referenciu
Holčíkovce_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_02.jpg

Valbová väzníková strecha s úložným priestorom na rodinný dom v Kružlove

Kružlov

Prezrieť referenciu
Titul2_Kružlov_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_06.jpg

Väzníkový krov na rodinný dom v obci Beloveža

Beloveža

Prezrieť referenciu
Titul02_Beloveža_02_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_02.jpg

Valbová strecha na rodinný dom v Bardejovských Kúpeľoch

Bardejovské Kúpele

Prezrieť referenciu
Titul2_Bardejovské_Kúpele_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_04.jpg

Valbová väzníková strecha z priehradových väzníkov na rodinný dom

Vyšná Kamenica

Prezrieť referenciu
Titul2_Vyšná_Kamenica_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_03.jpg

Drevený väzníkový krov na rodinnom dome v obci Zemplínska Široká

Zemplínska Široká

Prezrieť referenciu
Titul2_Zemplínska_Široká_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_07.jpg

Rekonštrukcia polyfunkčného domu v Pečovskej Novej Vsi

Pečovská Nová Ves

Prezrieť referenciu
Tiul_PečovskáNováVes_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_17.jpg

Sedlová strecha z priehradových väzníkov na objekt "cukrárenská výroba" na Bardejovskej zábave.

Bardejovská Zábava pri Bardejove

Prezrieť referenciu
Titul_Bardejovská_Zábava_01_krovy_strechy_väzníky_priehradové_drevené_výroba_montáž_rodinný_dom_preprava_nadrozmer_hydraulická_ruka_12.jpg
Volajte +421 918 490 990
Táto stránka používa súbory cookies, používaním stránok súhlasíte s ich využívaním. OK